Ara

İlçemiz okullarında eğitimine devam eden özel öğrencilerimiz için Şehit Sercan Koç Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde özel kutlama programı düzenlendi. Kaymakamımız Sn. Ali Cemal Altınöz ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Ercan Gültekin'in katıldığı programda İlçe geneli okullarımızda eğitim gören kıymetli öğrencilerimiz için pasta kesilerek hediyeler verildi.

Özel öğrencilere sevgi ve samimiyet gösterilmesi ile topluma kazandırılabileceğini belirten Kaymakamımız Sn. Altınöz özel eğitime ihtiyacı olan çocukların toplumda gerekli ilgiyi, sevgiyi, şefkati, anlayışı gördüklerinde sosyalleşebildiklerini söyledi.

Kaymakamımız Sn. Altınöz pasta ikramından sonra kıymetli öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Yeterlilikleri açısından akranlarından farklılık gösteren bireylerin eğitim ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamak üzere geliştirilmiş eğitim programları alarak hizmet sunan değerli öğretmenlerimize teşekkür etti.

Etkinliğe, Kaymakamımız Sn. Ali Cemal Altınöz beraberinde İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Ercan Gültekin, Şube Müdürü Sn. Nurgül Tabik, idari kadro, kıymetli öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Ara

Kas

Öğretmenler günü münasebetiyle okulumuz öğretmenlerine ikramda bulunuldu.Emeği geçen bütün öğretmenlerimize teşekkür ederiz.Ayrıca Resim Öğretmenimiz Bahar hoca ve öğrencilerinin katkılarıyla öğretmenlerimizin portreleri çizildi.

Bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarız.

Kas

Kaymakamımız Sn. Ali Cemal Altınöz MESEM Projesinin işleyişi, projeye dahil olan öğrencilerimizin kazanımlarını yerinde görerek fikir sahibi olmak için işyerlerini, Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Ercan Gültekin ve Şehit Sercan Koç Çok Programlı Lise Müdürü Sn. Cüneyt Gümüş eşliğinde ziyaret etti.

Çıraklık eğitiminin örgün ve zorunlu eğitim kapsamına alınması ile ekonomimizin temel yapı taşı olan işletmelerin çırak ihtiyacının karşılanması ve çırak öğrencilerimizin ahilik kültüründen gelen usta çırak ilişkisiyle mesleklerini işbaşında öğrenmeleri amacını güden MESEM projesi Türkiye genelinde olduğu gibi ilçemizde de 2021 yılının şubat ayında başlatılmıştı.

Kaymakamımız, elektrik, bilişim, mobilya ve metal sektörlerindeki sahrada çalışan, eğitimlerini yaparak ve yaşayarak öğrenen öğrencilerimizin taleplerini dinledi, çalışma şartlarını inceledi. İşverenlere kolaylıklar diledi.

Aradan geçen süre içinde işveren ve öğrenciler arasındaki olumlu iletişimi gören kaymakamımız ahilik kültürünün de öğrencilerimize aşılanmasından dolayı memnuniyetini belirtti.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kas

Her yıl olduğu gibi bu yıl da öğretmenler gününe özel fidan dikimi etkinliğimiz devam etmiştir. "Her öğretmen için bir fidan" adlı etkinlikte İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sn. Nurgül TABİK, okul müdürleri, Orman İşletme Şefliği personelleri, öğrencilerimiz ve her fidanın yetiştirilmesi ve yaşatılmasında emeği bulunan öğretmenlerimiz katıldı. Öğrencilerimize ve katılımcılara Orman İşletme Şefliği yetkililerince temsili fidan dikimi tanıtımı yapıldıktan sonra katılımcılarla birlikte fidanların dikimi gerçekleştirildi.

Kas

Kaymakamımız Sn. Ali Cemal Altınöz ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Ercan Gültekin, Okulumuzu Ziyaret Ettiler

Kas

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK vefatının 84. yıldönümünde çeşitli törenlerle anıldı.

Kas

Kaymakamlık makamında tebriklerin kabulü ile başlayan resmi tören, Cumhuriyet Meydanında Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yıl dönümü adına düzenlenen kutlama programı ile devam etti. Programa Kaymakamımız Sn. Ali Cemal Altınöz, Amasya Millet Vekili Sn. Mustafa Tuncer, Belediye Başkanı Sn. Zehra Özyol, savaş gazilerimiz, siyasi parti teşkilatları, İlçe Protokolü, Daire Amirleri, Öğretmenler, Öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaymakamımız Sn. Ali Cemal Altınöz, Amasya Millet Vekili Sn. Mustafa Tuncer, Belediye Başkanı Sn. Zehra Özyol, törene katılanların bayramlarını kutlamalarının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Kaymakamımız;

Bu onuru bizlere yaşatan, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu, Kurtuluş Savaşımızın Muzaffer Komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, istiklal ve istikbal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla andığını söyledi.

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" diyerek Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran kahraman milletimiz; aynı zamanda dünyanın tüm mağdur, mazlum, soydaş ve kardeş topluluklarının da ilham kaynağı olduğunu belirtti.

Programın devamında okullarımız tarafından hazırlanan oratoryo, halk oyunları gösterileri ve şiirler ile Gençlik ve spor Müdürlüğüne bağlı Güreş ekiplerinin gösterileri yer aldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri, Kaymakamımız Sn. Ali Cemal Altınöz, Amasya Millet Vekili Sn. Mustafa Tuncer, Belediye Başkanı Sn. Zehra Özyol tarafından verildi. Tören programı okullar, sosyal ekipler ve resmi kurumlarımızın araç geçişleri ile son buldu.

Ekm

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı Okul Aile Birliği sene başı genel kurul toplantısı 30.09.2022 Cuma günü saat 14.00 de okulumuz yemekhane salonunda yapılmıştır.

Ekm

Eyl

08/09/2022 PERŞEMBE GÜNÜ OKULUMUZDAN GÖREV YERİ DEĞİŞEN ARKADAŞLARA VEDA KEŞKEĞİ YAPILMIŞTIR.